Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Lessen Vet Gezond nu ook online!

Kies ook voor Sportieve Gezonde School

Nu er geen voedingslessen in de klas op basisscholen gegeven kunnen worden door studenten van Voeding en Diëtetiek, is er hard gewerkt aan een online lesprogramma over gezonde voeding. De lessen Vet Gezond zijn interactief, met filmpjes, vragen, proefjes en spelletjes waarbij ook ouders betrokken worden. Inmiddels zijn de eerste scholen gestart en de reacties van leerlingen en leerkrachten zijn positief!

“Op dit moment zijn we nog druk bezig met de werving van scholen. Wel zijn de eerste sportieve gezonde scholen OBS De Meent Schildwolde & Bonifatiusschool Ter Apel gestart en de reacties van leerlingen en leerkrachten zijn positief!”, aldus Stéphenny Stel, 4e jaars student Voeding en Diëtetiek


LessonUp

De online lessen worden via het programma LessonUp aangeboden aan de leerlingen. De scholen ontvangen een link naar de online lessen. Deze link sturen zij door naar de leerlingen en komen zo direct in het lesprogramma. In dit programma kan per leerling de voortgang worden bijgehouden van de gemaakte vragen. Naast de online vragen krijgen de leerlingen ook werkbladen met opdrachten en vragen meegestuurd. Deze kunnen zij dan uploaden in het programma.


Leuk en leerzaam
Ondanks dat de online lessen van Vet Gezond! als extra materiaal aangeboden wordt doen er veel kinderen mee. Meer dan 50 kinderen zijn al bezig geweest met de lessen. Leerlingen geven aan de online lessen leuk en leerzaam te vinden. De spellen met ouders, etiket lezen en de interactieve filmpjes worden het hoogst gewaardeerd. Stéphenny: "Ook de docenten worden blij van deze online lessen. Zij krijgen o.a. leuke foto’s van de kinderen."

“De reacties van leerlingen en leerkrachten zijn erg positief!”

Stéphenny Stel, 4e jaars student Voeding en Diëtetiek

Sportieve Gezonde School
Vet Gezond is onderdeel van het keuzemenu van de Sportieve Gezonde School, echter in deze bijzondere periode hebben we besloten om de lessen open te stellen voor alle basisscholen in de provincie. Klik hier als je ook aan de slag wilt met Vet Gezond/Sportieve Gezonde School, of als je meer informatie wilt.