Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

Impressie campagne 'Wees welkom in de Sport'

De landelijke campagne ‘Wees welkom in de Sport’ werd in het najaar van 2021 uitgevoerd in opdracht van de alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ en het ministerie van VWS. Het doel van de alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ is het werkveld bewust maken van de mogelijkheden en belemmeringen die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen. Ook Huis voor de Sport Groningen deed mee.

Om de ambitie te realiseren dat meer mensen een leven lang sport- en beweegplezier ervaren in een inclusieve sport- en beweegomgeving is bewustwording creëren belangrijk, zodat inclusief sporten en bewegen vanzelfsprekend wordt voor iedereen. Daarvoor is een omslag in het denken en doen over sporten en bewegen nodig.

Magazine
Als partner in de alliantie Sporten en bewegen voor Iedereen, gaf Sportkracht12 (waar Huis voor de Sport Groningen onderdeel van uitmaakt) in de periode van 6 september tot en met december 2021 uiting aan de campagne. Met 12 provinciale sportorganisaties is er op provinciaal, regionaal en lokaal niveau een groot netwerk. Dit netwerk is ingezet om de landelijke campagne lokaal kleur te geven. Er zijn mooie voorbeelden van inclusief sporten en bewegen uit onze praktijk gedeeld. Daarbij zijn sportclubs uitgedaagd om een inclusiecheck in te vullen. In dit magazine lees je hoe Sportkracht12 meewerkte aan bewustwording voor Inclusief Sporten en Bewegen bij sportclubs in het hele land.

(Foto: Bram Noordhuis)