Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (TASO)

Aanvraagperiode 22 september t/m 11 oktober!

Vanaf 22 september (i.p.v. 1 sept) t/m 11 oktober kunnen amateursportorganisaties die, als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19, ten minste 20% van hun omzet zijn verloren een beroep doen op de TASO-regeling. Deze regeling is mede tot stand gekomen door de intensieve lobby van o.a. Netwerk in de Sport (waaronder Arbeidsloket) die heeft geleid tot een extra steunpakket van 44,5 miljoen.

Voorwaarden

Belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze nieuwe regeling zijn:

  • Je kunt aantonen dat jouw organisatie in de periode van 1 maart tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020 een omzetverlies van ten minste 20% heeft geleden.
  • Jouw organisatie heeft geen andere tegemoetkoming voor doorlopende lasten (NOW en/of TOZO) ontvangen.
  • Jouw organisatie dient een SBI-code te hebben die begint met de cijfers 93.1 (met uitzondering van 93.13, 93.14.6, 93.19.1, 93.19.3, 93.19.4 en 93.19.5)

Tegemoetkoming

Je kunt voor twee periodes een tegemoetkoming aanvragen: van 1 maart tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020. Voldoet jouw vereniging aan alle voorwaarden, dan is de hoogte van de tegemoetkoming afhankelijk van de doorlopende lasten (inclusief personele lasten) en kun je in aanmerking komen voor een bedrag van

€ 1.500, € 2.500 of € 3.500 per periode.

Aanvraag

Organisaties kunnen een aanvraag indienen in de periode van 22 september 2020 tot 11 oktober 2020. Hiervoor publiceert het ministerie binnenkort een vastgesteld formulier. De aanvragen worden niet op volgorde van binnenkomst beoordeeld, dus neem je tijd om het formulier juist en volledig in te vullen. Indien er meer aanvragen worden ingediend dan het budget van € 44,5 miljoen toelaat, zal er worden geloot.

Wij adviseren organisaties, die aan de voorwaarden voldoen, met klem om deze aanvraag in te dienen. Het kan een belangrijke factor zijn ter verlichting van de financiële druk en de impact die de maatregelen om het coronavirus te beperken op jouw organisatie heeft gehad. Aanvragen kan hier vanaf 22 september tot en met 11 oktober 2020. Klik hier voor vragen en antwoorden over de TASO-regeling.

Aanvullend
Verenigingen die eerder een beroep op de TOGS-regeling deden worden in principe uitgesloten. Uit de vragen en antwoorden blijkt echter dat zij voor hun personeelslasten wel een beroep op deze nieuwe TASO-regeling kunnen doen. Dit biedt een (bescheiden) compensatie voor klanten van Arbeidsloket.

Behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op via arbeidsloket@hvdsg.nl.