Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

Gemeente Loppersum besteedt schrijven sport- en beweegvisie uit

Steeds meer Groninger gemeenten besteden het schrijven vaneen sport- en beweegvisie uit. Ook de gemeente Loppersum kiest voor ondersteuning door Huis voor de Sport Groningen. Wethouder Bé Schollema legt in dit interview uit waarom.

Even kort samengevat

Duur
Tijdelijk

Diensten
Sport- en beweegvisie

Doelgroep
Gemeenten

Resultaat
Meer expertise

Wat is het belang van sport en bewegen in de gemeente Loppersum?

Sport en bewegen dragen bij aan een betere gezondheid. Dat gaat niet alleen over lichamelijkegezondheid, maar uiteraard ook over goed in je vel zitten. Daarnaast verbroedert sport en zorgt hetvoor sociale verbinding. Onze ambitie is om een gemeente te zijn waar onze kinderen kunnenopgroeien tot gezonde volwassenen en waar alle volwassenen gelijke kansen hebben op eengezonde levensloop. Bovendien vinden we het belangrijk dat alle kinderen ongeacht de financiëlethuissituatie lid kunnen worden van een sportvereniging.

Waarom heeft de gemeente Huis voor de Sport Groningen om ondersteuning gevraagd bij hetschrijven van een nieuwe sport- en beweegvisie?

We wisten dat Huis voor de Sport Groningen meerdere gemeenten geholpen heeft. Daar hoorden wegoede geluiden over. Dat is de reden dat we de samenwerking hebben gezocht. Zij hebbenervaringen waar we graag gebruik van maakten.

Hoe verliep de samenwerking in dit traject met Huis voor de Sport Groningen?

Na een paar aanvankelijke strubbelingen is er vanuit het Huis voor de Sport Groningen en degemeente keihard samengewerkt om de visie tot stand te brengen. Best knap dat men ook tijdens deuitvoering van een opdracht kan schakelen of in sporttermen "een sprintje kan trekken".

“Huis voor de Sport Groningen kan met haar expertise een belangrijke bijdrage leveren”

Wethouder Bé Schollema

Is de gemeente tevreden met het eindproduct?

De visie staat nu op papier, dat is prettig. Maar het gaat natuurlijk om onze inwoners. We zijn pas échttevreden als zij lekker actief worden en blijven en gebruik maken van de sportmogelijkheden in degemeente. En dat zijn er nogal wat: we zijn trots op onze 75 verenigingen. Die overigens medebestaan door de inzet van heel veel vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen sport!

Wat is er zo bijzonder aan deze visie?

Deze visie is tot stand gekomen doordat we de samenwerking hebben gezocht met desportverenigingen. Van voetbalvereniging tot tennisclub, van ijs- tot schuttersvereniging. Ik vind hetbijzonder dat er zoveel sportliefhebbers tijd gemaakt hebben om mee te denken aan de visie. Wehebben geprobeerd om zoveel mogelijk te luisteren naar de wensen die er spelen in de gemeente.

Zou de gemeente Loppersum een dergelijk traject aanbevelen bij andere gemeenten?

Ons advies aan andere gemeenten is om de samenwerking te zoeken met de sportverenigingen endus de sportende inwoners. Huis voor de Sport Groningen kan met haar expertise een belangrijkebijdrage leveren.