Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

Mijn trainer is ziek, hoe zit het met de loonkosten?

De vereniging ontvangt bij arbeidsongeschiktheid van de sportfunctionaris een uitbetaling van 70% van het bruto dagloon, welke wordt verhoogd met een opslag van 25% als vergoeding voor de sociale lasten van het salaris met een wachttijd (voor rekening van de vereniging) van twee weken. De uitkering eindigt bij herstel van de sportfunctionaris of na een periode van twee jaar arbeidsongeschiktheid of bij beëindiging van een arbeidsovereenkomst met de betrokken werknemer indien deze beëindiging voor het verstrijken van de eerder genoemde twee jaar plaatsvindt. De vergoeding zal ten hoogste tot en met de 104e week van de arbeidsongeschiktheid worden uitgekeerd, te rekenen vanaf het moment van het intreden van de arbeidsongeschiktheid.